Kazališne radionice

Program kazališnih radionica završilo je 29 polaznika. Program se sastojao od radionica pisanja dramskog teksta, kazališne režije i produkcije.

Proba predstave Popravak života u sklopu projekta U potrazi za istinom

Voditelji kazališnih radionica bili su Kostadinka Velkovska, Jelena Hadži-Manev i Bruno Margetić.

Na scenarističkim radionicama polaznici su napisali tekst predstave o nastanku predstave Popravak života koja se bavi temom korupcije u povijesnim razdobljima zagrebačke antike, srednjeg vijeka i modernog doba.

Na završnoj radionici u ožujku 2019. organizirano je koncertno čitanje.

Scena iz predstave Popravak života u sklopu projekta U potrazi za istinom

Na radionicama dramske produkcije organizirana je analiza tržišta i uvjeti izvedbe predstave, simulirana je produkcijska studija i uvježbavane tehnike glumačke prezentacije i kazališnog pitchinga.

Na režijskim radionicama poučavane su vježbe za tijelo i glas, osnovne improvizacije za stvaranje grupne dinamike, svijest o tijelu na sceni i pokretanje dramskog potencijala. Podijeljene su uloge, dorađen tekst i organizirane čitaće probe uz improvizacije.

Premijera predstave Popravak života održana je 17. lipnja 2019.

Scena iz predstave Popravak života u sklopu projekta U potrazi za istinom

Igraju: Svjetlana Beck, Samija Bejtović, Vera Brzić, Pave Bušurelo, Gordana Habus-Korbar, Biserka Hanžić, Katarina Knezović, Tomislav Kramarić, Mladen Levaj i Ljubomir Radovančević

Tekst: Tomislav Kramarić, Ana Narandžić, Vera Sekula, Gordana Habus-Korbar i Svjetlana Beck

Iz projektnog proračuna su financirani honorari voditeljica i voditelja radionica, a nabavljeni su i reflektori za kazališnu pozornicu Centra za kulturu Trešnjevka.