Radionice keramike

Program radionica keramike održan je u dva ciklusa u kojima je sudjelovalo 20 polaznika, koji su se bavili izradom uporabnih predmeta od keramike.

Polaznici su učili tradicionalne tehnike oblikovanja gline, bojali i oslikavali predmete engobama, glazirali keramiku mat i sjajnom prozirnom glazurom i pekli uratke u peći za keramiku.

Radionica keramike u sklopu projekta U potrazi za istinom

Voditeljica radionica bila je Lidia Boševski. Oblikovanje keramičkih predmeta provodilo se individualno, prema zamisli svakog pojedinog polaznika, a inspiracija se tražila u kulturnoj baštini Zagreba.

Tijekom projekta organiziran je posjet Arheološkom muzeju u Zagrebu, gdje su se polaznici upoznali s keramičkim artefaktima iz rimskog razdoblja, pronađenim na nalazištu Andautonije pored Ščitarjeva.

Izložba likovnih programa Centra za kulturu Trešnjevka

Izložba keramičkih radova je organizirana 17. lipnja 2019. u Galeriji Modulor u sklopu Izložbe likovnih programa Centra za kulturu Trešnjevka.

Iz projektnog proračuna su financirani honorari voditeljice radionica, nabavljene posude za glinu, alatni pribor i peć za keramiku.